Curriculum Vitae

Persoonlijk

Erik Veldhoen, geboren op 19 juli 1954 in Deventer.
Vader van Vincent (1979), Niniane (1981), Alco (1985) en Jacinto (1988).
Trompettist vanaf mijn 9-de (van fanfare, jazz ensembles tot salsa orkest).
Reist graag af naar Zuid Amerika, India, Corsica en Australië.
Enthousiast kok: oprichter, lid Club Gastronomique Curnonsky Maastricht.
Golfer: hcp 17,4
vader

trompettist

reislustig

kok

Schrijver

YOU-TOPIA (2012, Academic Service)
The Art of Working (2004, Academic Service)
Versie 2.0 (1998, uitgeverij 010)
Veldhoen Manifest 01, Ambtenaren aller omgevingen
Kantoren bestaan niet meer (1995, uitgeverij 010)

you-topia

the art of working

kantoren bestaan niet meer

2010 Erik Veldhoen For Change

Als founding father van Het Nieuwe Werken beschikbaar als strategisch consultant, spreker en publicist. 
zelfstandig

1989 - 2009 Oprichter en CEO Veldhoen + Company, Maastricht

Met Veldhoen + Company specialiseerde ik me al begin jaren negentig in het ontwikkelen en invoeren van nieuwe werkstijlen vanuit de integrale samenhang tussen de fysieke, virtuele en mentale werkomgeving. Veldhoen + Company heeft haar kennis en ervaring altijd geëtaleerd en willen delen. Het bureau groeide in de twintig jaar dat ik er leiding aan gaf uit tot een innovatieve en multidisciplinaire nichespeler met meer dan vijftig medewerkers met uiteenlopende talenten (architectuur, psychologie, gedragskunde, bedrijfskunde, bestuurskunde, facilitymanagement, economie, projectmanagement). Ik ben trots deze organisatie te hebben ontwikkeld tot wat het anno 2009 is.
nieuwe werkstijlen

integrale benadering

fysiek

mentaal

virtueel

Projecten

Ik was betrokken bij meer dan tweehonderd projecten en gaf mijn persoonlijk commitment aan:  

De ontwikkeling en invoering van het Interpolis Kantoor Concept (IKC) voor het nieuwe hoofdkantoor in Tilburg. De uitbreiding naar de andere kantoren in Tilburg en Zoetermeer volgde daarna. Het IKC werd doorontwikkeld naar het integrale werkconcept Helder Werken: een revolutionaire werkstijl die vandaag de dag nog steeds de inspiratiebron is voor hen die toekomstgericht willen gaan werken.
 
Het ontwikkelen van een nieuwe werkstijl voor de politieregio Limburg-Zuid, en vervolgens de ontwikkeling en bouw van vijftien politiebureaus in deze regio.
 
De ontwikkeling en invoering van het gloednieuwe Ziekenhuis van de 21e eeuw, het Orbis Medisch Zorgconcern in Sittard. In dit nieuwe ziekenhuis werd mijn gedachtegoed tot in de details realiteit.
 
De ontwikkeling van nieuwe werkconcepten voor de virtuele, fysieke en mentale werkomgeving volgens het integrale ‘VeldhoenModel’ voor onder andere Kamer van Koophandel Rotterdam, Unilever Research Vlaardingen, Shell Rijswijk, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Aedes Hilversum, Politieregio Utrecht, McKinsey Amsterdam, Deloitte Maastricht, Dela Eindhoven, NS Vastgoed Utrecht, B/Braun Melsungen, Secura Brussels, Swiss Life Brussels, Cera Bank Leuven, Rabobank Heusden, Rabobank Nederland hoofdkantoor Utrecht, Sabic Europe HQ Sittard en natuurlijk het hoofdkantoor van topinvesteringsbank Macquarie in Sydney Australië.
 
De ontwikkeling van een sport- en cultuurproject in Gulpen (Limburg), de ontwikkeling en aanleg van sportcomplex De Scheg en de ontwikkeling van het cultuurcomplex De Leeuwenbrug in Deventer.
 
De ontwikkeling en bouw van regiokantoor MEGA Limburg in Roermond en het hoofdkantoor van het pensioenfonds AZL in Heerlen.
 
De ontwikkeling van een scholencomplex in Potsdam, Duitsland.
interpolis

politie

orbis ziekenhuis

kvk rotterdam

unilever research

shell

gemeente

aedes

mckinsey

deloitte

ns vastgoed

b/braun

swisslife

rabobank

sabic

macquarie

mega Limburg

pensioenfonds azl

1981-1989 Directeur o.a. PolyCAD, PRM en IMEConsult

Van 1986 tot december 1989 werkte ik als directeur van Polycad en ERC in Heerlen. Met mijn team ontwikkelde ik toepassingen voor exploitatie en designvastgoed op grote CAD-systemen. Ook deed ik landelijk onderzoek (creatief en economisch) naar integrale oplossingen voor sportcomplexen en verrichtte ik de studie ‘Clusteren een alternatief’.

In 1985 werkte ik als oprichter/directeur voor Project Research & Management in Maastricht. Ik was voornamelijk actief in de ontwikkeling (creatief en economisch) van enkele nieuwbouwplannen voor kantoren, sportcomplex en scholen.

Van 1981 tot 1985 was ik vestigingsdirecteur van IMEConsult in Maastricht. Ik deed en was verantwoordelijk voor het projectmanagement van onder andere de nieuwbouw van het hoofd- en districtskantoor en de energiecentrale van de Provinciale Limburgse Elektriciteits Maatschappij.
designvastgoed CAD-systemen

onderzoek

nieuwe concepten

integrale oplossingen


energiecentrale

1977 - 1980 Paramaribo en Bangladesh IMEConsult

In 1980 werkte ik voor IMEConsult/Haskoning als ontwikkelaar nieuwbouw aan de Nederlandse Ambassade in Dhaka, Bangladesh.
Van 1977 tot 1980 werkte ik voor datzelfde bedrijf als projectmanager van grote bouwprojecten, waaronder het St. Vincenties Ziekenhuis en het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo, Suriname.
ambassade bangladesh

ziekenhuizen paramaribo

Opleiding

1976, HTS Bouwkunde, Zwolle