In de media

De architect (november 2013)

Het Nieuwe Werken in een ander daglicht. Een nieuw daglicht. In de Architect van november licht ik het nog eens uitgebreid toe. Een artikel van drie pagina's dat meer dan de moeite waard is om te lezen.

BNR Radio / FD (6 juni 2012)

'Het nieuwe werken'. Inmiddels kennen we de term allemaal, maar dekt 'ie de lading nog wel? Paul van Liempt van BNR Radio / FD ging een uur lang met me in gesprek. Ik kijk er met veel plezier op terug. Het interview vind je in vier delen door op bovenstaande link naar FD te klikken. Daar vind je overigens nog meer FD-gerelateerde links.

Het Nieuwe Holland (5 juni 2012)

Geprikkeld en gefaciliteerd door ICT-technologieën neemt de mens weer zijn eigen verantwoordelijkheid bij het organiseren van zijn werk. Dit vraagt om een nieuwe houding van de werkgever: minder controle en meer vertrouwen. Hoe ga je hier als bedrijf, organisatie en als medewerker mee om en waar liggen de valkuilen? Samen met Alain de Botton, Wim Pijbes, Steven van Schilfgaarde zetten we - onder leiding van Umberto tan - leiders en bestuurders aan het denken.

Facility Management Magazine (april 2012)

Bijna 15 procent van de kantoren in Nederland staat leeg, en dit probleem wordt alleen maar groter. Hoe gaan we dit oplossen? Hoe ziet de toekomst van kantoren eruit? En wat is de rol van FM hierbij? Onder voorzitterschap van Wim Kooyman, hoofdredacteur FMM, werd ik uitgenodigd voor een rondetafelgesprek met Michel Mooij, Fred Kloet en Jan-Peter Kastelein.

De slag om Nederland (27 februari 2012)

Bij het doorlichten van de verhuizing van adviesbureau KPMG, stuitte de redactie van De slag om Nederland in de eerste uitzending op een merkwaardige constructie. Het zichzelf maatschappelijk verantwoord noemende adviesbureau liet zonder scrupules 50.000 m2 kantoorvloer in Amstelveen leeg achter om 25 miljoen euro te verdienen met de bouw van een nieuw hoofdkantoor. Ook ik werd in de tv-uitzending gevraagd naar mijn mening.

Radio 1 interview over de 3e crisis (16 februari 2012)

Radio 1 interviewde de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest en mij over de zogenaamde derde crisis, oftwel het groeiende probleem van leegstaande kantoorpanden. Van Poelgeest heeft Ruimtelijke Ordening, inclusief Bouw en Woningtoezicht, en Grondzaken in zijn portefeuille.

Er zijn nieuwe leiders nodig (februari 2011)

Marion Visser-De Boer van Facility Management magazine interviewde me in januari uitgebreid in Dauphine Amsterdam. Een heerlijke plek waar ik graag werk onder het genot van iets lekkers van de kaart. Het artikel is uitgebreid. Goed. Verleden, heden en toekomst. Het komt allemaal aan de orde. Ik ben er blij mee. Het is een snel leesbaar verhaal geworden.

Frame over nieuwe Ziekenhuizen (februari 2011)

In het februari-nummer van Frame word ik samen met een aantal andere architecten gevraagd wat onze visie is op het ziekenhuis van de toekomst. De ervaringen die ik opdeed bij het ontwikkelen en bouwen van het Nederlandse Ziekenhuis van de Toekomst, het Orbis Medisch Centrum, in Sittard-Geleen, deel ik graag!

Inside Information (januari 2011)

Het Nieuwe Werken is de laatste jaren sterk in opkomst. En hoewel we tegenwoordig leven in een globaliserende economie, kent ieder land zijn eigen variant op het innovatieve werken. Onderzoekers/interieurkenners Kitty de Groot (NL) en Francoise Bronner (F) deden speciaal voor Inside Information onderzoek naar de Nederlandse situatie. In een zevendelige serie doen zij verslag van hun gesprekken met vele tientallen Nederlandse ‘opinion leaders’ en interieurspecialisten. In de uitgave van januari werd ik uitgebreid aan de tand gevoeld.

Praktijkvisies op het Nieuwe Werken (najaar 2010)

Het boek ‘Praktijkvisies op Het Nieuwe Werken’ verschijnt november 2010 bij Uitgeverij Tiem. Naast het interview met mij bevat het boek bijdragen van onder andere Ton Geerts (Kamer van Koophandel Rotterdam) Theo Rinsema (Microsoft Nederland) en Harry Starren (De Baak), Victor de Pous, Karin Bosman (Marsh), Jacques Giesbertz (BuzzyChain), Pierre Buijs (Creovate), Jos van der Wielen (Nassau | ws).

Lifetime Achievement Award (11 november 2010)

Verrast en trots ben ik. Woensdagavond 10 november 2010 word ik gebeld door Willem de Jager, directeur van het Telewerkforum Nederland. Hij deelt me mede dat ik donderdag 11 november verwacht wordt op het Jaarcongres in Den Haag. Rond 17.00 uur mag ik een Life Achievement Award in ontvangst nemen. Aan zoals Willem het zelf uitlegt op BNR-radio heb ik natuurlijk weinig toe te voegen. Luister maar. Aansluitend beantwoord ik ook nog wat vragen.

De Architect (oktober 2010)

De gebouwen voor de zorg in Nederland voldoen niet meer. Wil de zorg haar diensten vandaag en in de toekomst op een adequate en efficiënte manier kunnen leveren, dan zijn ingrijpende veranderingen nodig.

Meer informatie? kijk ook op de site van De Architect.
Lees ook het verslag van het zorgcongres dat Harm Tilman van de Architect organiseerde.


Indesign over One Shelley street (March 2010)

Angela Ferguson interviewde me over activity based working en mijn bijdrage aan One Shelley Street in Sydney. Download het artikel. Het is lekker kort en to-the-point.

Frame over Macquarie Sydney (March 2010)

Voor het gemak citeer ik de inleiding van dit 10 pagina's tellende artikel in architectuurblad Frame: Australian investment bank Macquarie embraces a radical Dutch concept from Erik Veldhoen in its newest Clive Wilkinson-designed office.

Financieel Dagblad (6 maart 2010)

Een artikel over Het Nieuwe Werken met heldere verwijzing naar mijn boek.