Schrijver

Sinds 1995 publiceer ik. Ik wil mijn kennis en ervaringen beschikbaar stellen en daarmee mensen inspireren. Hieronder een overzicht van de boeken die beschikbaar zijn:

YOU-TOPIA (2012, Academic Service)

YOU-TOPIA brengt de gevolgen van de digitale revolutie in beeld. You-topia gaat over mensen, organisaties en onze samenleving. In You-topia ontstaat een nieuwe life-work-balance. In You-topia komt werken weer thuis! In You-topia wordt afscheid genomen van het 'Oude Werken' en de daarbij behorende oude (schijn)zekerheden. In You-topia ontstaan nieuwe kansen en nieuwe zekerheden. You-topia is de toekomst en die hier en nu voor jou.
Het boek is te bestellen via Management boek. Of via Bol.com.

The Art of Working (2004, Academic Service)

De manier waarop we met informatie omgaan, verandert ingrijpend. Daardoor verandert ook de manier van werken en de wijze waarop we in organisaties met elkaar omgaan. We zullen onze kantoren heel anders moeten vormgeven dan we gewend waren. Aan de hand van theorie en praktijk laat ik in dit boek zien hoe organisaties op reis kunnen gaan naar een integrale herinrichting van hun virtuele, fysieke en mentale werkomgeving. Aan bod komen ambitieuze voorbeelden uit de gezondheidszorg, de overheid en het bedrijfsleven, naast een visie op een veranderende samenleving en de rol van eigenzinnig leiderschap. The Art of Working documenteert een organisatorisch-maatschappelijke beweging met als inzet niets minder dan een duurzamere en harmonieuzere samenleving. Het boek is te bestellen via Management boek. Of via Bol.com.

Versie 2.0 (1998, uitgeverij 010)

Met het in 1995 uitgegeven ‘Kantoren bestaan niet meer’ verrichtte ik baanbrekend werk. Kon men toen nog spreken van fictie, anno 1998 is de nieuwe manier van werken realiteit. Het boek laat zien dat kantoorinnovatie meer is dan alleen een huisvestingsoplossing. Er moet ook worden gekeken naar zaken als het werkproces, documentmanagement en ICT. Daarnaast maakt het boek duidelijk dat de mensen die worden geconfronteerd met grootscheepse veranderingen zorgvuldig moeten worden begeleid. Het boek kost € 29 euro (excl. BTW) en is te bestellen via: ruimte@veldhoen.nl of via Bol.com

Veldhoen Manifest 01

Het Manifest schetst het beeld van een overheid die efficiënter en effectiever werkt en daardoor jaarlijks een bedrag van vier miljard euro kan besparen. Hiermee doe ik geen loze belofte; de berekening is gebaseerd op reële projecten zoals Interpolis en de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Dit boekje is helaas niet meer verkrijgbaar. Toch geïnteresseerd? Een mailtje volstaat. Dan stuur ik u de digitale versie.

Kantoren bestaan niet meer (1995, uitgeverij 010)

Dit boek schreef ik in 1994. Het beschrijft de consequenties van nieuwe ontwikkelingen voor het kantoorwerk, de kantooromgeving en het kantoorgebouw als architectonisch type. Dit boek is helaas niet meer verkrijgbaar.