Spreker: waar en wanneer

Hopelijk tot ziens!

Hieronder zie je waar ik optreed als spreker, panellid of discussieleider. Ik hoop je op een van die plekken te mogen ontmoeten. Wil je direct met me overleggen, of me inhuren bel me gerust of stuur me een mailtje.

7 november 2014: lezing op Congres „Sociale Kleefkracht” in Utrecht.

5 november 2014: keynote Symposium VU-Amsterdam Business Research Institute: "The mobile workforce and the apocalypse of the traditional workplace”

23 oktober 2014: expert dialoog in Deventer: „De stad is je werkplek”

16 oktober 2014: inspiratie sessie Burotronic in Zuid Limburg

6 oktober 2014: dialoog sessie KPN in Rijksmuseum Amsterdam

27 september - 1 oktober 2014: bezoek Oracle Open Wold, San Francisco

11 juni 2014: keynote op Worktech Madrid, Spanje

17 december 2013: Societe Thomas More

19 november 2013: Worktech London

20 november 2013: Stakeholders dialoog KPN

31 oktober 2013: Employer Branding Experience

Op donderdag 31 oktober 2013 heeft voor het vierde jaar op rij de Employer Branding Experience plaatsgevonden in het AFAS Circustheater in Den Haag. De Employer Branding Experience is het vakcongres over werkgeversmerken, HR/recruitment en arbeidsmarktcommunicatie en richt zich op HR directeuren en eindverantwoordelijken voor Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie.

29 oktober 2013: Castricum Openbaar Seminar

27 november 2012: FMM Marktevent

Op 27 november vond de elfde editie van het FMM (Facility Management) Marktevent plaats in het imposante Fort Voordorp in Groenekan. Dit jaar stond het event in het teken van internationaal facility management. Met lezingen van onder andere de Zweedse Helena Ohlsson, Lieke Mekking, Real Estate Services Manager van Shell en ik. Mijn lezing stond in het teken van mijn nieuwe boek You-topia en toekomstvisie op het werken. Later op de middag waren een aantal miniseminars.

22 november 2012: Dag van de vooruitgang

De dienstverlening in Nederland kan en moet beter, vindt Ronald Goedmakers, directievoorzitter van initiatiefnemer Vebego. Deze vraag stonden centraal tijdens de eerste ‘Dag van de Vooruitgang’, die donderdag 22 november plaatsvond in Ahoy Rotterdam. Circa 300 deelnemers van NS, Schiphol, Nedtrain, G4S en initiatiefnemers Vebego (Hago, Alpheios, Assist, Yask) en &Samhoud werkten samen aan innovaties om de dienstverlening naar een hoger plan te brengen. De dag werd gemodoreerd door Frits Wester. Ik verzorgde een van de workshops.

25 en 26 oktober 2012: Orgatec Keulen

Op de Orgatec Trend Forum in Keulen verzorg ik twee key notes: "International Concept Transfer" and "Thinking outside the box"

25 september 2012: Industriële Groote Amsterdam

Lezing voor de industriële groote club in Amsterdam.

03 juli 2012: The Occupiers Conference Londen

Op the Occupiers Conference 2012 in Londen ben ik uitgenodigd als key note speaker.

21 juni 2012: Innovatie-event Facility Management

Creëer kansen in tijden van crisis. Dat is een van de thema's van dit event. Ik ben gevraagd als key note speaker om bezoekers de kansen van Het Nieuwe Werken toe te lichten.

06 en 07 juni 2012: CFO Day Rotterdam

CFO Day 2012 heeft als thema 'On course in a new world'. Ik geef er uitgebreide lezing over Het Nieuwe Werken.

05 juni 2012: Het Nieuwe Holland in het Rijksmuseum

Op 5 juni ben ik samen met filosoof en schrijver Alain de Botton gevraagd als key speaker. Het exclusieve seminar vindt plaats in het rijksmuseum Amsterdam. Het Nieuwe Holland wordt georganiseerd door KPN en het FD.

05 juni 2012: Provada Conference day

Op de Conference Day van de Provada in de Rai Amsterda ga ik in debat met o.aa Cunno van Steenhoven (DTZ Zadelhoff) over de veranderende vraag van de gebruiker.

31 mei 2012: Seminar Bestuurders van rechtbanken

Op het seminar voor bestuurders van Rechtbanken in Nederland geef ik een inleiding over Het Nieuwe Werken.

01 december 2011: Worktech 2011, Utrecht

Tijdens de Worktech 11 in Utrecht zal een nieuwe visie op de toekomst van het werken onderwerp zijn van mijn lezing. Samen met veel andere interessante sprekers wordt de bezoeker ingelicht over de laatste stand van zaken met betrekking tot werk, werkruimte, technologie en vastgoed.

2-4 november 2011: World Festival interiors Barcelona

Op het World Festival of Interiors in Barcelona ben ik uitgenodigd als spreker en als jurylid.

21 juni 2011: Co-Create event Rabobank Nederland

Sander Architecten en haar co-designers nodigden mij uit om een lezing te geven tijdens de exclusieve insight voor 250 gasten. Omdat ik aan de wieg heb gestaan van dit grootse interieurproject deed ik dat natuurlijk graag.

13 mei 2011: i_Beta event, Heerlen

Op vrijdag 13 mei deed ik als keynote speaker mijn verhaal op het i_beta event in Heerlen, georganiseerd door de Stichting Social Beta. Onderwerp: Het Nieuwe Werken. Locatie: het prachtige Royale Theatre.

14 april 2011: GROOT congres De Architect

Op woensdag 13 april 2011 organiseren de Architect en AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam, het congres GROOT – De toekomst van grote stadsgebouwen in de Doelen te Rotterdam. Op dit moment ligt veel stil in de architectuur en op de ontwikkelingsmarkt. Als de economie weer aantrekt, moet het bouwen aan de stad anders worden aangepakt. Zijn grote stadsgebouwen – met meerdere functies en een publieke betekenis – dan nog altijd relevant of worden ze vervangen door kleinere projecten? Sprekers als Christian Rapp, Joan Busquets en John Thackara zullen er zijn. Ik zal als panellid mijn steen bijdragen op deze mooie dag.

februari 2011: Kluwer Masterclass voor managers

Speciaal voor project- en andere managers die HNW in hun portefeuille hebben, ontwikkelde Kluwer een masterclass waarbij op steeds verschillende HNW-locaties in Nederland (Interpolis, Ynno, Microsoft, De Dommel, Rabobank Utrecht) aan alle aspecten van HNW aandacht wordt besteed. Aan de orde komen de fysieke omgeving (Facility), de ICT-wereld, de gevolgen op het gebied van cultuur en leiderschap (HR) en het verander- en communicatietraject.

Kluwer wil met deze Masterclass tegemoet komen aan de wens van managers en specialisten die de eerste verkennende stappen in Het Nieuwe Werken hebben gedaan en er nu concreet mee aan de slag gaan.
Een van de sprekers ben ik. Lees het volledige programma op de speciale HNW-site van Kluwer.

24 november 2010: Worktech, Amsterdam

Tijdens Worktech 2010 zal ik om 15.30 uur zal ik - samen met panelleden Thomas Bene, Jeremy Myerson van de Royal College of Arts en Vodafone's HR-director Paul Smits - zitting nemen in het debat over 'Challenges for Change'. Ik verheug me erop!


14 juni 2010: Universität der Künste Berlin

Prof. Wiel Arets nodigde me uit voor de UdK Monday Public Lecture Series aan de University of the Arts in Berlijn. Zo'n 80 architecten, stedelijke planners en curatoren uit binnen- en buitenland gingen mijn voor. De uitnodiging nam ik dus met veel plezier aan.

8 juni 2010: Facto Magazine congres 2010

24 november 2009: Worktech London British Library

08 oktober 2008: De Architect Jaarcongres 2008

19 september 2008: Worktech, Amsterdam