Visie

Vertrouwen

Mijn leven lang strijd ik voor rechtvaardigheid en een eerlijk leven. Vertrouwen vormt de basis. Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden die het leven beter en aangenamer maken. Ik stel mezelf continu de uitdaging betere oplossingen te bedenken. Hoe kan het schoner, vitaler, duurzamer, mooier, goedkoper en productiever zonder aan kwaliteit in te boeten? Less is more en - ik weet het zeker - can be really more. Niet voor niets al jaren mijn lijfspreuk.
beter

mooier

duurzamer

Vernieuwen

Vanuit mijn drijfveren en mijn ervaring is het gedachtegoed van Het Nieuwe Werken ontstaan. Nu een containerbegrip, maar twintig jaar geleden een innovatie. Ik schreef er in 1995 mijn eerste managementboek over waarin ik begrippen als flexwerken, flexplek, werkstijlen en nieuwe manieren van werken lanceerde. Ook legde ik toen al uit dat een andere manier van werken alleen kan ontstaan vanuit de samenhang tussen de mogelijkheden van ICT, de consequenties voor de werkorganisatie en de huisvesting. In de loop van de jaren is de robuustheid van dit gedachtegoed toegenomen. In de praktijk wordt het echter maar zelden vanuit de integrale samenhang goed toegepast. Door steeds veranderende mogelijkheden - met name vanuit de technologie - is Het Nieuwe Werken bovendien geen statisch gegeven maar een concept dat constant aandacht en vernieuwing nodig heeft. Alles in mij is erop gericht die vernieuwing continu na te streven. Alleen zo kan ik toekomstgerichte oplossingen blijven ontwikkelen die kunnen dienen als best practices.
het nieuwe werken

integrale benadering

werkorganisatie

huisvesting

technologie

geen statisch gegeven

Veranderen

Het ontwikkelen van het Nieuwe Werken is een groot veranderingsproces. Een organisatie komt in transitie naar drie nieuwe omgevingen: fysiek, virtueel en sociaal.

Ervaren

In de afgelopen dertig jaar werkte ik aan meer dan tweehonderd projecten die de beweging naar een andere manier van werken maakten. Eerst vanuit Veldhoen + Company en sinds 2010 zelfstandig. Een van de meest inspirerende voorbeelden is het in 1995 in gebruik genomen hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg. Inmiddels al vijftien jaar ‘oud’, maar tot op de dag van vandaag worden er rondleidingen gegeven om Het Nieuwe Werken te ervaren. In dit rijtje mag ook het ‘geneeshuis van de toekomst’ van Orbis in Sittard niet ontbreken. Elke mogelijke technologische ontwikkeling is hier vertaald in een bruikbare innovatie ten gunste van de bedrijfsvoering én de patiënt. Verder was en is de gemeente 's-Hertogenbosch het baanbrekende voorbeeld in overheidsland.
Heel trots ben ik op het feit dat er ook aan de andere kant van de wereld volgens mijn principes wordt gewerkt. In de afgelopen twee jaar mocht ik topinvesteringsbank Macquarie in Syndey leiden naar een activity based workstyle (ABW). Dit project dient nu als best practice voor dat deel van de wereld.
best practices

interpolis

orbis geneeshuis van de toekomst

gemeente                 's-hertogenbosch

macquarie sydney

activity based workstyle (ABW)